Ce poate fi mai plăcut, într-o seară geroasă sau viscoloasă de iarnă, decât ca întreaga casă să-ți fie învăluită de mireasma plăcintelor sau ... poalelor'n brâu în acest caz!
Ingrediente:
Aluat:
1lingură ulei
2 ouă
1plic zahăr vanilat
200ml lapte
2linguri zahăr
480g făină
5g drojdie uscată
2 linguri unt
Umplutură:
250g telemea ușor sărată, mărunțită
1 ou
1lingură smântână
Mod de preparare:
După cum știți... eu folosesc mașina de făcut pâine pentru aluat :) ... așadar introduceți ingredientele aluatului în ordinea dată și porniți programul pentru prepararea aluatului.
Pregătiți umplutura prin amestecarea ingredientelor și încălziți cuptorul la maxim.
După ce aluatul este gata, întindeți-l pe puțină făină cu sucitorul până la o grosime de 0,5 cm.
Presărați aluatul cu zahăr apoi tăiați aluatul in 6 bucăți aproximativ pătrate. În mijlocul fiecărui pătrățel puneți umplutură și întindeți puțin pe mijloc.
După cum puteti vedea în poză, am lipit marginile aluatului ca un plic.
Puneți cele 6 poale'n brâu într-o tavă și dați la cuptor. Nu uitați să dați cuptorul la minim.
După aproximativ 30 minute poalele'n brâu sunt gata!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu