joi, 12 aprilie 2012

Pricomigdale

Pricomigdalele sau picromigdalele (ambele denumiri sunt sinonime în DEX) sunt printre dulciurile preferate ale fratelui meu, detronate doar de bezele. Bezele încă n-am curaj să fac, poate în viitorul apropiat. Însă de Paște i-am promis pricomigdale așa că am căutat și-am adaptat o variantă perfectă pe gustul frățiorului: crocante la exterior și lipicioase la interior. Au ieșit delicioase, abia aștept să repet rețeta și să văd reacția lui duminică, la masa de Paște de la mama.

Ingrediente pentru aprox 20 bucăți:
180gr nucă măcinată
8gr zahăr pudră
4 albușuri
24gr făină
240gr zahăr tos
esență migdale


Mod de preparare:
Se pun într-o cratiță nuca măcinată, zahărul tos și albușurile. Se amestecă pe foc mic până se încălzește bine și se dizolvă zahărul.
Se ia de pe foc, se adaugă făina și câteva picături de esență de migdale și se omogenizeaza compoziția.
Se pregătesc 2 tăvi cu hârtie de copt pe care se pun cu lingurița grămezi din aluat, la distanță unele față de altele.
Se pudrează cu zahăr pudră fiecare fursec în parte.
Se dă la cuptor, la foc mic și se lasă până devin tari.







Print Friendly and PDF

2 comentarii:

  1. Simona, nouă ne plac la nebunie. Se pot păstra într-o cutie cu un șervețel pe fund. A doua zi parcă au fost și mai bune!

    RăspundețiȘtergere