Ingrediente:
Aluat:
140g unt
175g zahăr
1 ou
175g făină + 1vf. linguriță praf de copt
55g cacao
140g unt
175g zahăr
1 ou
175g făină + 1vf. linguriță praf de copt
55g cacao
Cremă:
85g ciocolată cu lapte
1 lg unt
1 lg miere
1 lg-iță esență vanilie
85g ciocolată cu lapte
1 lg unt
1 lg miere
1 lg-iță esență vanilie
Se încălzește cuptorul la fac mic. Se tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt.
Într-un castron se amestecă untul cu zahărul. Se adaugă oul și se bate compoziția. Se adaugă făina+ praf de copt și cacaua. Se amestecă cu furculiță până se leagă și se omogenizează aluatul. Se modelează cu ajutorul unei lingurițe mingi de aluat care se așează în tăvi la o distanță de 5 cm între ele. Se dă la cuptor până biluțele de aluat prind o crustă crocantă, cca. 15-20 minute. Cu ajutorul cozii unei linguri cu coada mai groasă se face câte o adâncitură în fiecare fursec cât sunt fierbinți. Se lasă la răcit și se trece la prepararea cremei.
În bain-marie se încălzește ciocolata, untul și mierea până la omogenizare. Se adaugă cu o linguriță cremă în fiecare fursec. Se lasă la răcit.
Merg de minune cu cafea sau ca atare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu