vineri, 30 decembrie 2011

Bulete de cașcaval la cuptor

Aceste bulete vor fi un adevărat succes pe masa de Revelion sau de Crăciun.

Ingrediente:
120g făină
200g cașcaval ras prin răzătoarea mică
2 ouă
160ml apă
45g unt
1lg smântână

Mod de preparare:
Este foarte importantă respectarea cantităților și a modului de preparare!
Apa și untul se pun într-o cratiță medie și se fierbe 30 sec peste care se adaugă făina. Se amestecă până se leagă compoziția apoi se ia de pe foc. Se adaugă cașcavalul, se amestecă până se leagă compoziția. Apoi se adaugă un ou, se amestecă până se leagă iarăși compoziția, apoi se adaugă următorul ou procedând la fel. Se adaugă smântâna și se amestecă iar. Consistența aluatului final trebuie ca în poză, bine legat.

Se pregătește 2 tăvi cu hârtie  de copt și se încălzește cuptorul la foc mic-mediu.
Aluatul se lasă la răcit apoi se fac bulete măsurând aluatul cu ajutorul unei lingurițe.
Se dau la cuptor și se lasă la copt până se rumenesc ușor.
Sunt delicioase călduțe sau reci, dar cel mult o zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu