Am făcut această tartă delicioasă (te lingi pe degete!) acum ceva timp. N-am apucat să fac nici o poză și totuși o postez pentru fanul meu numărul 1: Ancuța :) - inspirație pentru masa de Paște.
Aluat
Aluat
140g unt tăiat cubulețe
2 linguri zahăr
1 ou
230gr făină
2 linguri zahăr
1 ou
230gr făină
Umplutura
300ml frișcă lichidă
275g ciocolată neagră
2 ouă (albușuri separate de gălbenuș)
2linguri rom - opțional
275g ciocolată neagră
2 ouă (albușuri separate de gălbenuș)
2linguri rom - opțional
Mod de preparare:
Se ameste până la omogenizare untul, zahărul și oul. Apoi se adaugă făina și se amestecă bine până se leagă. Aluatul pune la frigider 30 min. Aluatul se întinde şi se aşează în tava tapetată pe fund cu hârtie de copt. Deasupra se potrivește o bucată de hârtie de copt peste care se pun greutăți pentru copt (fasole). Se dă la cuptor 10 min la foc mare, se înlătură hârtia cu greutăți, și apoi se mai coace cca 5 min. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit.
Se pun frișca lichidă și ciocolata într-o cratiță și se dă la foc mic până se topește ciocolata. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se bat spumă albușurile. În compoziția de ciocolată se adaugă romul și gălbenușurile, apoi se încorporează încet albușurile. Cu această umplutură se umplem tarta, care apoi se dă la foc mic cca 20 min sau până ce se leagă umplutura.
După ce scoatem tarta din cuptor se lasă la răcit în tavă apoi se dă la frigider minim 3 ore sau până a doua zi.
Se pun frișca lichidă și ciocolata într-o cratiță și se dă la foc mic până se topește ciocolata. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se bat spumă albușurile. În compoziția de ciocolată se adaugă romul și gălbenușurile, apoi se încorporează încet albușurile. Cu această umplutură se umplem tarta, care apoi se dă la foc mic cca 20 min sau până ce se leagă umplutura.
După ce scoatem tarta din cuptor se lasă la răcit în tavă apoi se dă la frigider minim 3 ore sau până a doua zi.
Poftă bună!
PS: O să revin cu poze curând!
PS: O să revin cu poze curând!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu