joi, 13 octombrie 2011

Ciocolată de casă



Ingrediente:
½ kg lapte praf
400g zahăr (eu pun mai puțin, uneori chiar și 250g)
250g unt
40ml cafea strecurată (din 2lg cafea sau ness)
80-100ml apă
50g cacao
esență rom, esență vanilie, etc. (opțional, ce vă place)
1 cană nuci/alune prăjite și tăiate


Mod de preparare:
Zahărul, cafeaua și apa se pun pe foc amestecând până se topește zahărul.
Se ia de pe foc s și se adaugă untul tăiat în cubulețe și se amestecă până se topește tot untul. Se adaugă esența de rom.
Laptele praf se amestecă cu cacao date, prin sită pentru a nu face cocoloașe, apoi se încorporează în sirop. După ce se omogenizează bine se încorporează nucile/alunele mărunțite. Într-o tavă gen foaie A4 se pune folie/hârtie de copt, se unge cu puțin ulei apoi se toarnă compoziția ciocolatei.
Se lasă la rece peste noapte apoi se taie cubulețe după bunul plac.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu