Ingrediente:
½ kg lapte praf
400g zahăr (eu pun mai puțin, uneori chiar și 250g)
250g unt
40ml cafea strecurată (din 2lg cafea sau ness)
80-100ml apă
50g cacao
esență rom, esență vanilie, etc. (opțional, ce vă place)
1 cană nuci/alune prăjite și tăiate
400g zahăr (eu pun mai puțin, uneori chiar și 250g)
250g unt
40ml cafea strecurată (din 2lg cafea sau ness)
80-100ml apă
50g cacao
esență rom, esență vanilie, etc. (opțional, ce vă place)
1 cană nuci/alune prăjite și tăiate
Mod de preparare:
Zahărul, cafeaua și apa se pun pe foc amestecând până se topește zahărul.
Se ia de pe foc s și se adaugă untul tăiat în cubulețe și se amestecă până se topește tot untul. Se adaugă esența de rom.
Laptele praf se amestecă cu cacao date, prin sită pentru a nu face cocoloașe, apoi se încorporează în sirop. După ce se omogenizează bine se încorporează nucile/alunele mărunțite. Într-o tavă gen foaie A4 se pune folie/hârtie de copt, se unge cu puțin ulei apoi se toarnă compoziția ciocolatei.
Se lasă la rece peste noapte apoi se taie cubulețe după bunul plac.
Se ia de pe foc s și se adaugă untul tăiat în cubulețe și se amestecă până se topește tot untul. Se adaugă esența de rom.
Laptele praf se amestecă cu cacao date, prin sită pentru a nu face cocoloașe, apoi se încorporează în sirop. După ce se omogenizează bine se încorporează nucile/alunele mărunțite. Într-o tavă gen foaie A4 se pune folie/hârtie de copt, se unge cu puțin ulei apoi se toarnă compoziția ciocolatei.
Se lasă la rece peste noapte apoi se taie cubulețe după bunul plac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu